Kategorier
Städtips

Skiljer arbete med fönsterputs sig åt mellan Stockholm och övriga Sverige?

Att arbeta med fönsterputs handlar i det stora hela om samma sak – oavsett om man är verksam i Stockholm eller någon annanstans i Sverige – att göra rent fönster hos en person eller hos ett företag. Dock så kan man direkt säga att en person verksam inom fönsterputs får lite annorlunda uppdrag i Stockholm än vad en fönsterputsare i exempelvis Härnösand får och detta beror dels på hur byggnader är uppbyggda och dels på mängden av byggnader.

Stockholm är större än Härnösand, den saken är klar, och i och med detta så skiljer sig också byggnaderna åt – i Stockholm kan en person som arbetar med fönsterputs plötsligt få ett uppdrag som går ut på att putsa fönstren på en skyskrapa i Kista, allt medan den person som arbetar i Härnösand får liknande uppdrag i form av lägre, lättare hus. Har då en person som arbetar med fönsterputs i Stockholm roligare än den som arbetar i Härnösand? Nej, detta är absolut ingenting som man kan slå fast – att den som arbetar i Stockholm med fönsterputs ofta har mer spännande uppdrag betyder inte att hen per definition har det roligare än sin kollega i Härnösand. Man ska nämligen också räkna in den personliga kontakten i ekvationen och här kan man direkt säga att den som är verksam inom fönsterputs ofta har det bättre i en mindre stad än vad en i Stockholm har. I en mindre stad, som Härnösand, så kommer du ju nämligen närmare din kund – du dyker upp på samma klockslag, under samma dagar i veckan och du lär på så sätt känna den du arbetar hos på ett helt annat sätt.

I Stockholm däremot får du som arbetar med fönsterputs finna dig i att kuska runt mera och därmed kanske inte få samma personliga kontakt med dina kunder – du blir helt enkelt en person i mängden som möjligen återkommer en gång i halvåret. Visst, man kan även i Stockholm få samma rutt och därigenom få samma kontakt med dem man utför fönsterputs hos som i Härnösand, men detta ska dock ses som relativt ovanligt då arbetsgivaren ofta helst ser att man varierar sig och provar nya uppdrag i Stockholm. Alltså kan man säga att man har ett mer spännande jobb inom fönsterputs i Stockholm, men att man förmodligen har det roligare i mindre städer som just då Härnösand.

Hur många dagar i veckan arbetar man med fönsterputs i Stockholm?

Att arbeta inom fönsterputs innebär allt som oftast att man jobbar från måndag till fredag och detta skiljer sig inte åt mellan Stockholm och övriga städer. I Stockholm kan man dock se att de som är verksamma inom fönsterputs även i större utsträckning kan jobba både kvällar och helger – detta beror på att man har en hel del kontor och annat som uppdragsgivare som föredrar att man kommer på dessa tider.

Jobbar man så inom fönsterputs i Stockholm så tjänar man också mer pengar och detta är därför en ganska attraktiv form av yrket – även om man då kanske tappar lite kvalitettid med sin familj.